Glenuig Hall project a success

Want to read more?

At the start of the pandemic in March we took the decision to make online access to our news free of charge by taking down our paywall. At a time where accurate information about Covid-19 was vital to our community, this was the right decision – even though it meant a drop in our income. In order to help safeguard the future of our journalism, the time has now come to reinstate our paywall, However, rest assured that access to all Covid related news will still remain free.

To access all other news will require a subscription, as it did pre-pandemic. The good news is that for the whole of December we will be running a special discounted offer to get 3 months access for the price of one month. Thank you for supporting us during this incredibly challenging time.

We value our content and access to our full site is only available with a  subscription. Your subscription entitles you to 7-day-a-week access to our website, plus a full digital copy of that week’s paper to read on your pc/mac or mobile device.  In addition, your subscription includes access to digital archive copies from 2006 onwards.

Just want to read one issue? No problem you can subscribe for just one week (or longer if you wish).

Already a subscriber?

 

Subscribe Now

A project to reduce energy use in Glenuig Hall and increase recycling in the area has been a success.

Replacing the existing hall lights with LED units and improving the building’s insulation has achieved an annual saving of around 1.9 t of CO2e – 135 per cent of the target saving of 1.4 t of CO2e.

The amount of glass collected in a recycling point installed adjacent to the community shop in conjunction with the Highland Council also reached its target. In the first six weeks, 0.35 tonnes of glass was collected, a rate equivalent to the target of three tonnes in a full year and a saving of 1.63 t of CO2e a year. The weight of glass collected is increasing – 0.5 tonnes was collected in the second period.

Overall, the project has increased awareness of the importance of increasing recycling and reducing waste.

Throughout the project, members of the community were sent newsletters and a dedicated noticeboard was put up.

The final event was an environmental evening with talks and a discussion.